Winter…..brrrrr….5 tips om je woning ook in dit seizoen te verkopen!

De winterperiode is voor veel mensen een prettige periode, door het gure weer trekken we naar binnen, kaarsjes aan, Sinterklaas, Kerst. Maar voor de meeste woningverkopers is de winter ellende. Veel woningeigenaren onttrekken hun woning dan ook tijdelijk van de huizenmarkt.

Rond Kerst en Oud&Nieuw gebeurt er helaas niet zo veel en zijn geïnteresseerden meer bezig met elkaar en de feestdagen, dan met het kopen van een huis. Het weer helpt ook niet mee, een woning ziet er helaas aantrekkelijker uit met een bloeiende tuin en een zonnetje in de woonkamer. En, potentiële kopers met kinderen timen hun verhuizing vaak zo, dat deze niet middenin het schooljaar van de kinderen valt.

Een carrièreswitch, huurcontract wat afloopt of verandering in persoonlijke omstandigheden willen er toch nog wel eens voor zorgen dat er in de winterperiode wordt verkocht. Ondanks dat er in de periode minder kopers actief zijn, heb je nu wel de kans om op te vallen tussen de concurrenten op de woningmarkt.

Hier zijn wat tips:

Ga terug naar de basis
Iedere woning heeft wel wat klein onderhoud wat de aandacht verdient. Onderwerp je woning aan een grote schoonmaak en maak van de gelegenheid gebruik om eens flink op te ruimen.

Warmte
Verkoopstyling of vastgoedstyling die er voor zorgen dat je woning groter, lichter en aantrekkelijk lijkt, dienen in de winter een andere aanpak te krijgen. Het herinrichten van een woonkamer of het aanbrengen van een nieuw kleurtje is één, maar het is belangrijker om wat warmte en gezelligheid in huis te brengen. Zet de verwarming een tikje hoger tijdens een bezichtiging, of, indien aanwezig, doe de openhaard aan tijdens een Open Huis.

Een net entree maakt het verschil
Vergeet niet dat de buitenkant van de woning als visitekaartje dient voor jouw woning, want dit zien de kijkers als eerste. Ruim de voortuin op en zorg dat de stoep netjes schoon is.
Zeker als er sneeuw is gevallen, is het belangrijk dat de toegang tot de woning en de eventuele parkeerplaats gangbaar is en makkelijk te betreden. Ook als de woning leegstaat, is dit belangrijk! Door een opgeruimde en toegankelijke woning, voelen kijkers zich welkom.

Licht is essentieel
In de winter is het licht anders en wordt het eerder donker. Zorg er voor dat als er kijkers zijn er in iedere kamer voldoende licht is en dat de makelaar alle gordijnen en luxaflex van te voren open doet om voldoende licht binnen te laten. Laat de makelaar proberen zoveel mogelijk afspraken te maken bij daglicht.
Denk aan voldoende licht aan de buitenzijde van de woning voor het geval kijkers ’s avonds langsrijden. En houdt de woning goed verlicht, ook als je niet thuis bent of er niet meer woont.

Subtiele feestversiering kan helpen
De feestdagen geven je de gelegenheid om op te vallen. En dan bedoel ik niet dat je de tuin voorziet van een speelpark aan lichtjes. Houdt versiering simpel, doch sfeervol.
Voorzie bijv. het Te Koop bord van een vrolijke rode strik, hang een feestelijke krans aan je voordeur en maak het binnen gezellig door een paar kerstlichtjes.
Wanneer de feestdagen voorbij zijn, vervang je de kerstkrans aan de voordeur voor een simpele krans en zet je wat nieuwe gekleurde planten in de voortuin, op deze manier blijft het geheel sfeervol wanneer de meeste huizenkopers weer ontwaken uit het feestgedruis.

Share |

Reacties

Plaats een reactie