Woningfotografie – Tips

Voor vastgoedeigenaren die hun bezit verkopen of verhuren is een optimale presentatie van essentieel belang. Het gaat er om dat precies dit object opvalt tussen hun concurrenten. Wij gaan hiermee aan de slag en zorgen voor een zo hoog mogelijk resultaat.

Mocht u er toch voor kiezen de foto’s zelf te maken, dan geeft Just Jackie met haar ervaring, tips en trucs waar u op dient te letten.

 1. Fotomoment – Ongeveer twee uur nadat de zon is opgegaan en twee uur voordat deze weer ondergaat, is het licht het zachtst en warmst.
 2. Fotografeer vanuit diverse hoeken – Ga door uw knieën of ga op de trap staan om te zorgen voor variatie in de foto’s.
 3. Ga Voor Volume – Tegenwoordig heeft bijna iedereen een digitale camera. Hiermee kunt u oneindig veel foto’s maken. Doe dit dan ook. Positioneer uzelf in iedere hoek van de kamer om een foto te maken. Neem niet “gewoon” een foto, zoek naar een interessante hoek, zodat het de aandacht trekt van de kijker.
 4. Doe Lichten Aan – Het licht van iedere kamer dient aan te zijn (plafonnières, tafellampen, bedlampjes, leeslampen etc.) en de gordijnen of luxaflex mogen open! Het licht van binnen heeft een positief effect op warmte en kleur, welke een kijker zeer zal aanspreken.
 5. Wel of geen Flitser? – Als u een foto maakt, gebruik dan altijd een flitser. Maar, maak ook een foto zonder flitser. Waarom? Indien u niet goed weet hoe u een flitser gebruikt of instelt, is het licht van de flitser vaak veel te fel en hard en ziet de foto zonder flitser er warmer uit, waar de kijker weer beter op reageert. Onthoud goed dat u een stabiele hand dient te hebben, anders zijn de foto’s bewogen. Een truc van de fotograaf is om uw armen op eigen lichaam te laten steunen, druk bovenarmen tegen het lijf aan. Op datzelfde moment zet u uw benen zo neer dat u de vorm van een statief aanneemt. Een goede truc is om tegen een muur of deurpost te staan en dan de foto te nemen.
 6. Go Green – Veel makelaars weten dat het maken van een goede foto van de achtertuin of achterzijde goed werkt vanachter een stuk groen, zoals bijv. een plant of struik. Dit zorgt niet alleen voor een interessante hoek, maar net dat ene stukje groen, geeft de kijker het gevoel zelf in de achtertuin naar het huis te loeren.
 7. Centreren? – Door het focuspunt eens op links of rechts te zetten, creëert u variatie.
 8. Voorkom weerkaatsing – Zorg er voor dat het licht van ramen en/of deuren van de zijkant of de achterkant komt, dit om weerkaatsing van het licht te voorkomen. Deze tip is essentieel, maar door veel mensen vergeten!
 9. Check iedere foto – Digitale camera’s geven ons de mogelijkheid om de reeds gemaakte foto’s te bekijken en te checken. Maak hier gebruik van! Indien u de foto op uw camera bekijkt, zult u hele andere dingen zien dan met het blote oog. Bepaalde zaken vallen sneller op op een foto.
 10. Oog voor detail – Heb oog voor detail en fotografeer enkele “emotionele” kenmerken van een woning, denk bijv. aan glas-in-lood, een bijzondere deurklink.
 11. Touch It Up – Maak gebruik van bijv. Adobe Photoshop om de “finishing touch” te leggen aan uw foto’s.
Share |

Reacties

1 Reactie op “Woningfotografie – Tips”

 1. [...] Tips voor het maken van goede foto’s van je huis vind je hier. [...]

Plaats een reactie